TFF 1. Lig'in 9. hafta heyecanı bugün oynanan 3 maçla devam etti. Giresunspor, deplasmandan 3 puanı koparırken, diğer 2 karşılaşmada takımlar bir puana razı oldu.

Günün ilk maçlarında Royal Hastanesi Bandırmaspor ile Giresunspor ve Bereket Sigorta Ümraniyespor ile Tuzlaspor karşılaştı. 

Giresun deplasmanda güldü

Ligde üst sıraları zorlamak isteyen Giresunspor, lige istediği başlangıcı yapamayan Royal Hastanesi Bandırmaspor'u Ibrahima Balde'nin 16. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Karadeniz ekibi, bu galibiyetle ligde puanını 13 yaparken, Bandırmaspor ise 5 puanda kaldı.

İstanbul kapışmasında kazanan yok 

Diğer karşılaşmada ise İstanbul kapışması yaşandı. Bereket Sigorta Ümraniyespor, Tuzlaspor'u konuk etti. Ev sahibi ekip, 18. dakikada Gomis'in attığı gol ile 1-0 öne geçse de konuk ekip bu gole çabuk cevap verdi ve 22. dakikada Gökcan Kaya ile skoru 1-1 yaptı. İkinci yarıda da skor değişmeyince iki takım maç sonunda 1-1'lik sonuçla sahadan ayrıldı. Ümraniyespor, bu sonuçla puanını 9, Tuzlaspor ise 18 yaptı.

Başkent'te birlik beraberlik 

Günün son maçı Başkent'te oynandı. Ankaraspor, Bursaspor'u ağırladı. Konuk ekip, 8. dakikada Batuhan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Başkent temsilcisi, 25. dakikada Beykan ile skorda 1-1'lik dengeyi sağladı. Bu maçın ikinci devresinde de skor değişmeyine mücadele 1-1 sonuçlandı. Ankaraspor puanını 5'e, Bursaspor ise 11'e yükseltti.

Ligde 9. hafta, dün oynanan tek karşılaşmayla başlamıştı. Balıkesirspor, Altay'ı deplasmanda 3-1 mağlup edip önemli bir 3 puanın sahibi olmuştu.