TFF 1. Lig'in 9. haftasında, 21 maçlık galibiyet hasretini dindirmek için Ankara Keçiörengücü ile karşıya gelen Eskişehirspor'un yüzü yine gülmedi. Kırmızı-siyahlılar, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Eskişehir Yeni Stadyumunda oynanan maça Eskişehirspor, Ekrem, Bilal, Sezgin, Mevlüt, Erdal, Furkan, Mehmet, Berkay, Onur, Talha ve Hamed 11 ile başlarken, konuk ekip Metin, Abdülkadir, Samet, Mert, Soner, Uğur, Süleyman, Burak, Cem, Barış ve Kone ilk 11'i ile sahaya çıktı.

Anlaşmazlık golü getirdi

Maça iki takımda dengede başlarken, bu dengeyi Başkent ekibi bozdu.15'te savunma arkasına atılan topa hareketlenen Keçiörenlü oyuncu Barış Alpern kaleci Ekremle savunmanın anlaşmazlığını degerlendirerek topu boşta olan Uğur'a attı Uğur da topu ağlara gönderdi. 

Sunday Alimi dengeledi

Ataklar sonuç verdi ve Es Es skoru dengeledi. 33'te Bilal yerden ortaladı,  Sunday ilk pozisyonda dokunmadı, devam eden atakta içeri ortalanan topu Hamed kale sahasına kafayla indirdi, Alimi bu topa son dokunuşu yaptı ve skor 1-1 oldu. Golden sonra ataklarini sıklaştırmak isteyen Es Es'e Başkent ekibinin savunması izin vermedi. 38'de Mehmetin ceza sahası sağ dışından vuruşu üstten dışarı çıktı.

44'te Cem'in ceza sahası içinde yerden tehlikeli şekilde gönderdiği topu Bilal son anda araya girerek kornere gönderdi. İlk yarıda başka pozisyon olmayınca iki takımda 1-1'lik skorla soyunma odasına gitti.

Sunday Alimi fırtınası

Eskişehirspor ikinci yarıya fırtına gibi başladı ve iki Nijeryalı oyuncunun ortaklığı golü getirdi. 46'da ani gelişen atakta Hamed, ceza sahasına girerken topu Alimi bıraktı, o da sol ayakla sert bir vuruş yaparak skoru 2-1 yaptı ve Eskişehirspor öne geçti.

54'te Tahir'in alcak ortasında savunmadan seken topu Kaleci Ekrem kornere çeldi. 66'da Keçiörengücü'nde Tahir'in vuruşu direkten döndü, Furkan topu son anda kornere gönderdi. 84'te Ekrem, korner vuruşunda kafa vuruşu yapan Manaj'a geçit vermedi.

Yine olmadı

Uzun süre skor üstünlüğünü elinde bulunduran Es-Es, golü kalesinde gördü. 89'da gelişen atakta ceza sahasına gönderilen uzun topa kafa vuruşu yapan Manaj, öne çıkan Kaleci Ekrem'in üstünden topu ağlara gönderdi ve skoru 2-2 yaptı. 

Üst üste gelişen ataklarda 90'da Hamed'in sağ ayakla şutu az farkla dışarı çıktı. 90+5'te ise Ekrem, Cem'in sert şutunu çizgi üstünden son anda çıkardı.

Eskişehirspor, maçtan 2-2'lik skorla ayrılarak galibiyet hasretini 22 maça, ligdeki puanını ise 4'e çıkardı.

Stat: Eskişehir

Hakemler: Alper Çetin, Uygar Bebek, Hüsnü Emre Çelimli

Eskişehirspor: Ekrem Kılıçarslan, Bilal Ceylan, Sezgin Coşkun (Dk. 28 Sholoja), Mevlüt Çelik, Erdal Akdarı, Furkan Balaban, Mehmet Özcan, Berkay Tanır, Alimi, Talha Erdoğan (Dk. 88 Onur Arı), Onur Bayramoğlu (Dk. 68 Alperen Kocabaş)

Ankara Keçiörengücü: Metin Uçar, Samet Akaydin, Mert Kula, Abdulkadir Korkut, Soner Gönül, Süleyman Olgun (Dk. 46 İrfan Akgün), Uğur Utlu, Burak Aydın (Dk. 79 Manaj), Cem Ekinci, Barış Alper Yılmaz (Dk. 65 Dodoo), Kone (Dk. 46 Mustafa Tahir Babaoğlu)

Goller: Dk. 14 Uğur Utlu, Dk. 90 Manaj (Ankara Keçiörengücü), Dk. 32 ve Dk. 46 Alimi (Eskişehirspor)

Sarı kartlar: Dk. 20 Alimi, Dk. 33 Furkan Balaban (Eskişehirspor)