Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören, Eskişehirspor'un ligde dün oynadığı Ankara Keçiörengücü karşılaşması öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Akgören, "Eskişehirspor’un sorunlarını çözmek için kapısını çalmadığımız makam kalmadı. Ama bir türlü sonuca ulaşamıyoruz" dedi. 

Başkan Mustafa Akgören, ES'ye açıklamalarda bulunurken, karamsar bir tabloyu gözler önüne serdi. Takımın ligdeki ilk 8 maçını değerlendiren Akgören, "8 haftada 3 beraberlik, 5 mağlubiyet aldık. Bizim takımımız kötü bir takım değil. Oynadığımız 8 maça bakın. Sadece Altay ve İstanbulspor maçı haricinde geri kalan 6 maçın 6’sı da kazanabileceğimiz, 3 puan alabileceğimiz maçlar. 3 puan alamadığımız için de kahrolduğumuz maçlar. 6 maçta 18 puan alabilirdik" şeklinde konuştu.

"İster şanssızlık, ister beceriksizlik deyin"

Siyah-kırmızılı takımda oyuncuların performansı hakkında değerlendirmeler yapan Başkan Akgören, "Biraz şansımız olsaydı biraz tecrübemiz olsaydı. Biraz daha yetenekli olsaydık, çocuklar biraz daha konsantre olsaydı şu an çok farklı şeyler konuşabilirdik. Takımın sıralaması farklı olabilirdi. Şehre çok farklı bir hava getirebilirdik. Buna ister şanssızlık deyin, ister beceriksizlik deyin. Bir takım şeylerden dolayı olmuyor" diye konuştu.

"Bu borcun altından ancak herp birlikte kalkarız"

Kulübün borçlarıyla ilgili konuşan Akgören, bu borçların altından ancak tüm şehrin birlik ve beraberliği içinde kalkabileceklerinin altını çizerek şöyle konuştu: "Yönetimsel olarak çalışmaya devam ediyoruz. Eskişehirspor’un geleceğine yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Alt yapımız, üst yapımız, tesislerimiz, personelimiz, geçmişten gelen borçlar, bunların idare edilmesi çevrilmesi ile ilgili sürekli çalışıyoruz. Ama sizlere verebileceğim bir müjde maalesef yok. Hep söylüyorum, gelinen nokta rakamlarım gelişmeleri, ne benim ne yönetici arkadaşlarımın ne de bu şehirde yaşayanların yüzde 99’unun tek başına veya gruplar halinde altından kalkacakları rakamlar değil. Bunun altından ancak birlik, beraberlik, şehrin seçilmişlerinin, atanmışlarının, şehrin öde gelen STK liderlerinin, siyasi parti liderlerinin bir araya gelmesiyle, omuz vermesiyle çözülebilecek sorunlar. Ben tek başıma ne yapabilirim ki?"

"Birçok insanın Eskişehirspor'a bakacak hali yok"

Eskişehir'de insanların geçim derdi nedeniyle takıma desteğin az olduğunu belirten Başkan Akgören, "Biz geldiğimiz de 6 olan Euro kuru şu anda 10 lira. Borç bu şartlarda nasıl azalabilir ki? Biz istediğimiz kadar ödeme yapalım. Ancak köklü bir çözüm. Bunun için de nakite ihtiyacımız var. Bunların da bir sürü sebepleri var. İnsanları suçlamak istemiyorum. Geçmişte herkes kendi bütçesi ölçüsünde yardım yapmış ama şu anda herkes bıkmış, herkes yorulmuş. İnsanlar geçim derdine düşmüş. İnsanlar hayatta kalmaya çalışıyor. Hala Eskişehirspor bu şehrin gözbebeği ama insanların öncelik sıralaması farklı. Taraftarımızın büyük bir kısmı yaşam mücadelesi veriyor. Birçok insanın Eskişehirspor’a dönük bakacak hali yok. Biz de böyle bir ortamda kulüp yaşatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gitmediğimiz makam kalmadı"

Şehir'de gidebilecekleri her yere gittiklerini söyleyen Akgören, sonuca ulaşamadıklarını dile getirerek, "Biz üzerimize düşeni yapıyoruz ama tek başımıza nereye kadar yaparız, zaman gösterecek. Açıkçası çok umutlu değilim. Bir senelik zaman zarfında, gitmediğimiz mevkii, makam kalmadı. Eskişehirspor’un sorunlarını çözmek için kapısını çalmadığımız makam kalmadı. Ama bir türlü sonuca ulaşamıyoruz. Zamanı gelince her şeyi söyleyeceğim" dedi.

"Bırakın transferi, dükkanı kapatma ihtimali bile var"

Devre arasında transferin açılıp, açılmayacağıyla ilgili de konuşan Başkan Mustafa Akgören, transferin açılmasının imkansız gibi göründüğünü, kulübün bile kapanma ihtimali olduğunu söyleyerek şunları şöyledi:"Biz A, B, C, D bir sürü plan yapıyoruz. Bu planların içinde elbette o da var ama olma ihtimali zayıf. Yani şu bütçeyle, şu paralarla, olmayan gelirlerle transferi açmamız imkansız gibi görünüyor ama tabi ki istiyoruz. Mevcut takımımızda direkt oynayabilecek, katkı yapabilecek 5-6 tane nokta transfer yapabilirsek biz zaten bırakın küme düşmeyi önümüzdeki sene için çok farklı hedefler konuşuruz. Ama kimseye de umut vermek istemiyorum. Gerçeklere bakıldığı zaman bırakın transferi açmayı dükkanı kapatma ihtimali bile var. İkisinin arası çok uzak değil. Bu gelir-gider dengesizliğiyle yaşamak çok kolay değil. Her seferinde söylüyorum. Biz buraya uzun vadeli geldik ama şartlar bize uzun vadede yaşamaya ne kadar müsaade eder hep birlikte göreceğiz.”