Eskişehirspor, TFF 1. Lig'in 9. haftasında bugün Ankara Keçiörengücü'nü konuk edecek. Hafta içinde kupa galibiyetiyle morallenen Kırmızı-siyahlılar, ligde uzun süredir devam eden 3 puan hasretini dindirmeyi hedefliyor.

Ligde 3 puanla son sırada bulunan Eskişehirspor, haftalardır hasret kaldığı galibiyete artış ulaşmak istiyor. Bu hedefteki yeni rakip bugün Ankara Keçiörengücü. Es-Es, kupada tur atlamanın moraliyle rakibini mağlup edip hem bu sezonki ilk zaferini hem de Şubat 2020'den beri devam eden kabus seriyi sonlandırarak taraftarının yüzünü güldürmek istiyor.

Eskişehir Yeni Stadyumunda saat 13.30'da başlayacak karşılaşmayı Kocaeli Bölgesinden hakem Alper Çetin yönetecek. Mücadele beIN SPORTS MAX 1 ve TRT SPOR'dan yayınlanacak.

Geçtiğimiz sezonun ilk maçında Ankara ekibini ağırlayan Eskişehirspor, sahadan 1-1'lik sonuçla ayrılmıştı.

3 oyuncu yok

Eskişehirspor'da bu karşılaşma öncesinde cezalı oyuncu bulunmazken, 3 sakat oyuncu maç kadrosudna yer almayacak. Muhammet Yahya Akbulut, Ömer Faruk Güler ve Selman Çiftkanatlı sakatlık tedavileri nedeniyle bugün forma giyemeyecek. Dün yapılan son antrenmanda sağ kasığında sertlik bulunan Bedirhan Altunbaş ile sol üst adalesinde sertlik bulunan Furgan Polat'ın son durumu maç saati netlik kazanacak.

Az atıp, az yiyen takım

Konuk Başkent ekibi ise bu sezonun formda ekiplerinden biri. Az gol atıp, az gol yiyen takım görünümünde olan Keçiören, ligde geride kalan 8 karşılaşmada 4 galibiyet alırken, ikişer kez de beraberlik ve mağlubiyet yaşadı ve şu an 14 puanla 5. sırada yer alıyor. Bu 8 maçta 9 gol atan Keçiörengücü, kalesinde ise 7 gol gördü. Bu sezon deplasmanda 4 maça çıkan Mor-beyazlılar, 2 kez galibiyet yaşarken, birer beraberlik ve mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Teknik Direktörlüğünü İlker Püren'in yaptığı Keçiörengücü'nün ligde şu an en golcü oyuncusu durumunda 4 golle Cem Ekinci bulunuyor. Ankara Keçiörengücü, ligin 8. haftasında sahasında İsanbulspor ile 1-1 beraber kaldı.

Muhtemel ilk 11'ler:
Eskişehirspor: Ekrem, Bilal, Sezgin, Mevlüt, Erdal, Mehmet, Berkay, Kıvanç, Onur Bayramoğlu, Hamed, Sunday,  

Ankara Keçiörengücü: Metin, Albdülkadir, Samet, Mert, Soner, Süleyman, İrfan, Burak, Barış, Cem, Kone