Uzun süredir devam eden kazanamama serisini bugün Türkiye Kupasındaki Cizrespor galibiyetiyle kıran Eskişehirspor'da maç sonu büyük sevinç yaşandı. Maç bitiminde futbolcular, objektiflere özlenen zafer pozunu verdi.

Eskişehirspor, en son bir resmi karşılaşma kazandığında tarihler 8 Şubat 2020 tarihini gösteriyordu. TFF 1. Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Altınordu'yu 3-0 mağlup eden siyah-kırmızılılar, daha sonra kabus gibi bir serinin içinde kendisini bulmuş ve tam 21 maçta galibiyet sevincini adeta unutmuştu. Eskişehirspor bu kötü seriyi bugün kupada Cizrespor'a karşısında kırdı ve yaklaşık 9 ay sonra ilk kez bir resmi maçta galip gelme duygusunu tattı. 

Zorlandık ama turladık

Ligde kötü gidişatını sürdüren Eskişehirspor, TFF 3. Lig ekibi Cizrespor karşısında kısa sürede yediği 2 şok golle geriye düşse de çabuk toparlandı. İlk yarıda Talha'nın golü ile umutlanan Es-Es, maçın son dakikalarında oyuna sonradan giren Onur Arı ve Tolga Yakut'un golleriyle maçı çevirdi ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Maç sonu zafer pozu

Eskişehirspor, maç sonunda hem tur atlamanın hem de uzun süren galibiyet hasretini kupa galibiyetiyle kırmanın sevincini yaşadı. Siyah-kırmızılı futbolcular, 90 dakika sonunda ise maçı takip eden basın mensuplarının objektiflerine aylarca özlenen galibiyet pozunu da verdi.